Enligt en ny studie kan de här avkopplande vanorna förebygga demens

January 21, 2020

Om, precis som oss, du verkligen vill göra vad du kan för att förskjuta den livspåverkande sjukdomen demens så lyssna nu, för det kan vara tid för dig att skaffa en ny hobby...

 

Yapp, om du fortfarande inte har get hälsotrenden mindfulness och meditation en chans så är det kanske dags att göra det nu eftersom en ny studie har visat att den avkopplande praktiken kan hjälpa till med att förskjuta demens. 

 

Anledningen? Det kan hjälpa till med att minska ångest, något som forskare säger kan öka din risk att utveckla kognitiva tillstånd, inklusive Alzheimers. 

Efter att ha analyserat data från över 30 000 människor upptäckte ett team från University College London förra året att människor som led av mellan till svår ångest i medelåldern hade en ökad mottaglighet för demens senare i livet, möjligtvis beroende på att vår kropps respons på stress skyndar på åldrandet av våra hjärnceller. 

 

Lyckligtvis säger teamet att meditationsövningar som t.ex. mindfulness, som har visat sig hjälpa för att kontrollera ångest, kan hjälpa för att minska risken. Med det sagt så är forskarna tydliga med att poängtera att ytterligare forskning behövs för att fastställa huruvida ångest i medelåldern verkligen kan minska risken för demens i äldre dagar.

 

Icke-medicinska terapier som samtalsterapier och mindfulness- eller meditationsbaserade övningar som är kända för att minska ångest, kan ha en riskminskande effekt, även om det här fortfarande behövs studeras mer.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Tips För Att Göra Sjukhusvistelser Lättare För Individer Med Demens

September 3, 2020

1/10
Please reload

Senaste inlägg
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

OMSORGSAKADEMIN - när livskvalitet är viktigast.

Kontakta oss  i Sverige här

© 2001 - 2020 by Omsorgsakademin  All rights reserved.