Att Förebygga Undernäring - nytt kunskapsstöd från Socialstyrelsen

May 28, 2019

Socialstyrelsen har kommit ut med ett nytt kunskapsstöd som ska visa hur man kan identifiera personer med risk för undernäring och behandla undernäring eller risk för undernäring.

 

Kunskapsstödet, med namnet "Att förebygga och behandla undernäring" ska ge stöd inom vård och omsorg att identifiera personer med risk för undernäring innan undernäringen uppstår och samtidigt försäkra att personer med undernäring eller med risk för undernäring får en näringstillförsel som är anpassad efter deras behov.

OMSORGSAKADEMIN och dess samarbetspartners har sedan långt tillbaka arbetat med det patenterade måltidskonceptet Värdig Måltid™, som är ett revolutionerande måltidsprogram skapat för att ge individer med kognitiva och fysiska svårigheter återigen möjlighet att med värdighet, njuta av måltidstillfällen.

Värdig Måltid™ utgår från exklusiva recept skapade av erfarna professionella kockar, innehållande högkvalitativa färskt tillagade menyer som är transformerade till otroligt välsmakande, näringsmässigt balanserade rätter. ​

Hur? Era tränade kockar och måltidspersonal kommer att lära sig den patenterade matlagnings- och måltidsprocessen som ligger till grund för Värdig Måltid™: att förbereda de tillagade rätterna i dagens meny, på ett sådant unikt sätt att deras smak, konsistens och kryddning kvarstår. Rätterna presenteras sedan inbjudande och serveras som en-bits och två-bitars hors d’oeuvres, avsedda att ätas för hand, så att varje enskild individ uppmuntras att njuta av deras måltid med dignitet och utan assistans.

Värdig Måltid™ engagerar sinnena, främjar en hälsosam appétit, skyddar mot oönskad viktminskning och förbättrar påtagligt måltidsupplevelsen för de med kognitiva eller fysiska svårigheter samt för deras närstående.


LÄS MER HÄR.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Tips För Att Göra Sjukhusvistelser Lättare För Individer Med Demens

September 3, 2020

1/10
Please reload

Senaste inlägg
Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Please reload

OMSORGSAKADEMIN - när livskvalitet är viktigast.

Kontakta oss  i Sverige här

© 2001 - 2020 by Omsorgsakademin  All rights reserved.