Historiskt beslut om 1 000 000 000 kr till kampen mot Alzheimers

Ett partipolitiskt blocköverskridande beslut som ger 1 000 000 000 kr i stöd till en ny infrastruktur för folkhälsofrågor med syfte att bekämpa Alzheimers, är på väg till den amerikanske presidenten Trumps skrivbord. Beslutet som togs av den amerikanske riksdagen är unikt.

"Idag är det en historisk dag i kampen mot Alzheimers", sade Alzheimers föreningens kommunikationschef Robert Egge. Mer än hälften av riksdagsrepresentanterna var co-sponsorer för förslaget, känt som "Building Our Largest Dementia (BOLD) Infrastructure for Alzheimer’s Act", fortsatte han.

Senatorerna Susan Collins (R-ME), Catherine Cortez Masto (D-NV), Shelley Moore Capito (R-WV), och Tim Kaine (D-VA) introducerade förslaget, S. 2076, i November 2017. Förslaget godtogs i enighet i såväl Folkhälso-, Utbildnings-, Arbets- som Pensionsutskottet i slutet av november och av hela Senaten den 12 december. Åtgärden var uppmuntrad och uppskattad av ett dussin organisationer, bland dem AMDA – The Society for Post-Acute and Long-Term Care Medicine, the American Health Care Association / National Center for Assisted Living, branschorganisationen Argentum och internationella LeadingAge.

“Argentum applåderar agerandet av den 115:e riksdagen för att de hjälper och stödjer utvecklingen av vår nations kunskaper om Alzheimers och relaterade demenstillstånd," sade Argentums styrelseordförande och VD James Balda i ett pressmeddelande. “Allteftersom forskare och läkare fortsätter söka för ett botemedel mot denna förgörande sjukdom, fortsätter landets äldreboenden att erbjuda en professionell, omtänksam miljö för att vårda de seniorer som upplever detta tillstånd."

“Jag är stolt över det överväldigande blocköverskridande stöd som detta beslut har fått i Kongressen och hos olika intressegrupper över hela landet," säger Collins. “BOLD för oss till kanten av en ljusare tid för Alzheimers , och jag ser framemot att få ta del av de framsteg som stödet kommer att bidra till.”

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar

OMSORGSAKADEMIN - när livskvalitet är viktigast.

Kontakta oss  i Sverige här

© 2001 - 2020 by Omsorgsakademin  All rights reserved.