Rekordstort deltagande på den internationella Active Aging-veckan!


Den årliga internationella Active Aging-kampanjen är en vecka som kan förändra liv.

Det som började som ett arrangemang för att få äldre vuxna att leva hälsosammare, mer aktiva liv har blivit en tradition som involverar hundratusentals individer över hela världen inom äldreboenden, pensionärsorganisationer, olika former av vänskaps- och grannsamverkan, hälso- och fitness företag och kommuner från New York i USA till New South Wales i Australien.

Tillbaka för det 16 året i rad och med förväntningen att bli större än någonsin, startades Active Aging-veckan under året 2003 av International Council on Active Aging (ICAA). Kampanjen är en del av ICAAs mission att hjälpa vuxna från åldern 50+ att frodas i livets alla områden. Active Aging-veckan hålls i September 23-29 över hela världen. Den 29 september är det som ni alla också vet den internationella Walk for Alzheimer´s-dagen.

Aktiviteter uppmuntrar till skoj, vänskap och ett positivt perspektiv på åldrandet.

Förra året, till exempel, organiserade OMSORGSAKADEMINs grundare David Gustafson och hans team, en hälsokonferens tillsammans med samarbetspartners inom äldre- och demensomsorgen. Konferensen inkluderade information om olika aspekter på hälsa, provsmakning av hälsosamma rätter och drycker, demonstrationer på stolsyoga, balansträning, meditationsteknik och andra fitnessformer. Det fanns också motionsgrupper för 55+are, modevisningar, utlottningar av hälso-, spa- och matresor och möjligheten till privata dialoger med välkända experter inom äldre- och demensomsorgen.

Under veckan bjöd fitnesskedjan 24Hr Fitness alla gäster som var 50 år och äldre på gratis workouts och mer än 1,000 olika motionsgrupper för äldre vuxna fanns tillgängliga på kedjans 300+ ställen.

Inspirera till hälsa

Temat för år 2018, "Inspirera till Hälsa", uppmuntrar hälsa som en genomgripande del av livsstilen för alla som omfamnar det. ICAA stöttar samtliga värdorganisationer till att inspirera människor med olika upplevelser som kan hjälpa dem att upptäcka nya aktiviteter, varianter och möjligheter för att förbättra sin personliga hälsa. Syftet är att få människor att tillsammans prova på och njuta av roliga, positiva hälsoaktiviteter - och kanske t.o.m. anamma några av dessa på en långsiktig basis.

Ålderdomen ska ses som någonting positivt och firas - genom Active Aging-veckan får deltagarna se och själv uppleva det så. Alla aktiviteter är kostnadsfria för deltagarna för att ytterligare underlätta för alla att deltaga.

Om du är intresserad av att veta vad som görs på just din ort under Active Aging-veckan, kontakta din kommun för information om vad de har planerat för att fira och uppmuntra sina äldre medborgare till hälsosammare livsstil.

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar

OMSORGSAKADEMIN - när livskvalitet är viktigast.

Kontakta oss  i Sverige här

© 2001 - 2021 by Omsorgsakademin  All rights reserved.