Nyhetsbrev - Konflikter är oundvikliga


Konflikter är omöjliga att undvika. Deras följder däremot beror helt på hur vi hanterar dem. Om vi är rädda för konflikter och hanterar det dåligt, kommer små problem att få fäste och växa sig till större problem.

Tyvärr finns det individer som exploaterar konflikter och använder dem som ett sätt att kontrollera och manipulera andra. I bästa fall, kan konflikter vara en katalysator för förbättringar och förändring.

Om du förstår den roll som konflikter har i ditt arbete och i dina personliga förhållanden, kommer du se att du kan få konflikter att arbeta för dig istället för emot dig.

Så, som ledare, hur kan du göra konflikter till en positiv utvecklingsmöjlighet? Genom att förstå deras funktion, process och hur du hanterar dem. I vår artikel Att Få Konflikter Att Arbeta För Dig kan du läsa mer.

Sundowner´s Syndrom

För de allra flesta av oss, är solnedgången en tid på dagen som vi njuter av. Det är en tidpunkt då det är dags att varva ner från dagens ofta hektiska tempo och njuta av den mer dämpade och lugna kvällen.

För många äldre som är diagnosticerade med Alzheimer´s eller andra former av demens, kan det däremot vara en tidpunkt med ökad minnesförlust, förvirring, irritation och även ilska. För närstående eller verksamma inom demensomsorgen, kan det kännas förtvivlande att se sina vårdtagares symptom på förvirring vid solnedgången - många vårdgivare uttrycker ofta känslor av både hjälplöshet, rädsla och utmattning.

Att lära dig mer om vad Sundowner är, och vad som utlöser det, kan hjälpa dig att bättre förebygga och hantera syndromet. För ditt och din vårdtagares bästa. Läs mer här.

Att hantera demens och olämpligt sexuellt beteende.

Olämpligt sexuellt beteende är inte ovanligt hos individer med Alzheimer´s eller demens, till många vårdgivares uppgivenhet. Som vårdgivare är det lätt att känna obehag, skam eller till och med rädsla över beteendet, och få pratar öppet om det. Som vårdgivare kan det dock hjälpa att förstå vad som orsakar beteendet och hur du kan hantera det. Så vad orsakar olämpligt sexuellt beteende hos individer med demens? Det kan kännas konstigt att en person som du sedan länge känner till som en väldigt proper eller respektfull individ, helt plötsligt börjar ge uttryck för ett sexuellt olämpligt beteende. Det viktigaste att förstå är att det här beteendet är orsakat av skador i deras hjärna och att det inte är någonting som de gör med flit. Läs mer här...

Det var allt för denna gång. OMSORGSAKADEMIN är till för dig som är ledare eller medarbetare inom omsorgen eller intresserad av äldrevård och omsorg. Besök oss gärna för att se mer om vad vi kan hjälpa dig och din organisation - eller familj - med. Som alltid, om du har några frågor, funderingar eller feedback, tveka inte att kontakta oss. Vi finns här för dig och vill gärna höra ifrån dig. Ha en riktigt trevlig helg! /Ulrika & Teamet på SÖDERSTEDTS Omsorgsakademin™ Jurist, Ledarskapskonsult, f.d. Kommunchef & Delägare SÖDERSTEDTS Omsorgsakademin™

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar

OMSORGSAKADEMIN - när livskvalitet är viktigast.

Kontakta oss  i Sverige här

© 2001 - 2021 by Omsorgsakademin  All rights reserved.