Search

Otestade Alzheimers "mediciner" kan vara skadliga

Var uppmärksam gentemot otestade Alzheimers mediciner. Reklam för Alzheimers mediciner eller "mirakelkurer" finns överallt, speciellt på nätet.


Dessa örtkurer, kosttillskott och "hälsomat" är marknadsförda som säkra, "naturliga" behandlingsalternativ som förbättrar minnet eller försenar eller förebygger Alzheimers eller demens. De här falska löftena är stöttade med rekommendationer och pseudo-forskning.

Faktum är att dessa oreglerade produkter är sålda av skrupelfria företag som utnyttjar sårbara seniorer och familjer för att tjäna en snabb hacka. Det är mycket viktigt att veta att, i dagsläget, så finns det ingen medicin som kan bota Alzheimers eller stoppa sjukdomen från att fortskrida.

Den amerikanska Alzheimers föreningen delar med sig av sin oro över den skada som dessa kosttillskott och hälsomat kan orsaka. Vi har sammanfattat 3 huvudskäl till varför dessa otestade Alzheimers mediciner kan orsaka allvarlig skada till din vårdtagares hälsa. Vi har också lyft fram 6 vanliga "behandlingar" som finns på marknaden som du bör vara aktsam mot.

3 skäl till varför otestade Alzheimers mediciner kan vara skadliga


Forskning eller mediciner baserade på någon av dessa otestade behandlingar kan möjligtvis bli användningsbara i framtiden, men det finns 3 viktiga skäl till varför det är bäst att undvika behandlingar för demens som inte är godkända i dagsläget.

1. Inte vetenskapligt bevisade Det är en enorm skillnad mellan godkända läkemedel versus kosttillskott, funktionella livsmedel och "hälsomat". Godkända läkemedel måste gå igenom en mycket ingående testperiod för att vetenskapligt bevisa att de både är säkra och effektiva. När någonting är sålt som ett kosttillskott, funktionellt livsmedel eller "hälsomat" ät de inte testade för säkerhet eller effektivitet innan de marknadsförs. Men trots det, är det många kosttillskott som kan ha en kraftig effekt på din kropp. Det gör att de kan vara farliga i vissa situationer och skada eller komplicera din vårdtagares hälsa.

2. Allvarliga läkemedelsinteraktioner Kosttillskott kan ha allvarliga interaktioner med receptbelagda mediciner eller minska deras effektivitet. Seniorer ska aldrig ta ett nytt kosttillskott utan att först prata med en läkare och ha dem att gå igenom alla befintliga mediciner som din vårdtagare tar.

3. Okända ingredienser

Läkemedelsverket överser tillverkningsprocessen av godkända läkemedel för att säkerställa att de innehåller de ingredienser som står på innehållsförteckningen, och i rätt mängd. Kosttillskott, funktionella livsmedel och "hälsomat" går inte igenom en strikt kontroll eller kvalitetsstandard. Ingen vet om tabletterna verkligen innehåller de ingredienserna som står på innehållsförteckningen - ingredienserna kan t.o.m. vara skadliga. Otestade Alzheimer´s behandlingar att akta sig för