Search

Hitta humor i vårdgivning för att minska stressen och förbättra humöret

Vårdgivning har sina roliga ögonblick och roliga stunder kan hända när du vårdar en äldre vuxen.


Att lätta på humöret förbättrar din livskvalitet

Världen måste inte vara mörk, grå och deprimerande bara för att du vårdar en äldre vuxen med demens eller för att deras hälsa försämras. Det kan låta som motsägelsefullt men det här är exakt de tider som du behöver en extra dos av humör. Dessutom, att vara arg, olycklig och stressad kommer inte att förändra en dålig situation eller göra en annan individs liv mer behagligt.


Att försöka se det roliga i en situation eller se positivt på saker och ting när det är möjligt lättar på humöret och förbättrar det övergripande välmåendet.


Skratt hjälper människor att hantera svåra känslor

Det har visat sig att humor är ett väldigt effektivt sätt att hantera tillvaron när de svåra känslorna kommer i samband med vårdgivning och åldrande. I en forskningsstudie sade 75% av återkommande cancerpatienter och andra som hade en dödlig sjukdom att ett gott sinne för humor var väldigt viktigt. Det fanns högst upp på listan tillsammans med smärtfrihet. Det är en riktig ögonöppnare om vikten av humor.

Humor är inte respektlöst eller elakt

Ett skäl till varför vårdgivare kanske har svårt med att vara eller ha roligt är att de är rädda för att verka elaka eller respektlösa. Men sanningen är att en del av att vara en fantastisk vårdgivare är att låta dig själv ha roligt, skratta och att uppmuntra din äldre vuxna att skratta emellanåt också. Det är ju trots allt så att du inte skrattar åt den person som du har hand om och älskar. Du skrattar åt den roliga, lustiga eller ironiska situationen. Det bästa av allt är de tider som du och din senior skämtar eller skrattar riktigt intensivt tillsammans. .

Verkliga berättelser om hur människor hittar humor i vårdgivning

Vi har hittat några roliga historier från vårdgivare som visar vad vi menar när vi pratar om att se humorn i omsorgen om din senior. Här är två stycken som vi verkligen njöt av:

Någonting gulligt. Jag kom hem igår från arbetet och Mamma kom ut i köket för att möta mig. Jag sa: "Mamma, du har på dig mina joggingbyxor!". Vi har båda två varsitt par mjuka, sköna rosa joggingbyxor. Hennes är i storlek 36 och mina är i ett par storlekar större. Hon svarar "Jag trodde jag hade gått ner i vikt!!" och sen så drar hon upp sin tröja för att visa mig hur hon hade satt fast dem under sin bh för att hålla dem uppe! Vi skrattade ordentligt åt det hela!

Jag satt på pappas säng tillsammans med honom härom kvällen när han bad sin kvällsbön. Den här kvällen så bad han: "Gud som haver alla gamlingar kär se till mig som sitter här. Vart jag mig i världen vänder låt mig inte tappa bort mina tänder." Jag blev frågande, skrattade och sa: "...vad?!?!" Han började också att skratta och sa, "ja, jag kunde inte komma ihåg hur den gick och...jag tyckte det lät bra!" ~ Amen!

 

3 views0 comments

Recent Posts

See All