Search

5 enkla sinnesaktiviteter för att minska ångest vid demens utan medicinering

Det är visat att olika former av sinnesterapi för Alzheimers diagnosticerade minskar upprördhet. Det är svårt att se en individ med Alzheimers eller demens leva med ångest, upprördhet eller ilska. Men det finns hjälpmetoder att använda sig av - istället för medicinering - och en av dessa är sinnesterapi.

Sinnesterapi är en påvisad effektiv väg att gå för att minska ångest, lugna nerverna och ge trygghet och ro. Genom enkla beröringsbaserade aktiviteter hålls din vårdtagares händer och hjärna upptagna på ett trygg och lugnande sätt.


Vi har hittat 5 enkla, roliga och billiga sinnesaktiviteter som din vårdtagare kommer att tycka om.Tips på 5 enkla och billiga Alzheimer’s sinnesaktiviteter


1. Doftande kort

Dofter är ett kraftfullt sätt att stimulera minnen och känslor. Du kan enkelt göra dina egna doftkort tillsammans med din vårdtagare. Använd gärna olika dofter som dina vårdtagare associerar med positiva känslor.

Här är instruktionerna för att göra era egna doftkort.

2. Barnvänlig fingerfärg Att använda barnvänlig fingerfärg kan vara ett fantastiskt roligt och kreativt sätt för dina seniorer att uttrycka sig på genom konst. För att hålla det så rent som möjligt, tejpa fast en stor bit av kraftigt omslagspapper på bordet och låt dem måla på det.

Ni kan också göra er egen fingerfärg - här har ni ett recept.

3. Sortera kronor

Att sortera kronor i små glas- eller keramikskålar är roligt, lugnande och kan i vissa fall även ge din vårdtagare en känsla av att vara behov - få ett syfte - om du ber hen att hjälpa dig sortera "dina" lösa pengar.

4. Poppa bubbelplast

Alla älskar poppa bubbelplast! Det här är en av de mest enkla aktiviteter som finns, och förvånansvärt tillfredsställande för individer med demens. Om du inte har fått några paket på senaste tiden med skyddande bubbelplast kan du hitta det billigt på olika butiker som säljer kontorsmaterial. Hos bl.a. dessa butiker kan du köpa bubbelplast Clas Ohlson, ÖoB och BilTema.

5. Bräda för att träda tråd Gör en enkel aktivitet där din vårdtagare kan träda tråd/skosnören, genom flera borrade hål. Det enda du behöver är en bräda som du borrar hål i och skosnören eller garnnystan.

 

Idag finns alla möjligheter att skapa en äldreomsorg som är fantastiskt bra. Högkvalitativ omsorg är inte bara mycket kostnadseffektivt - det skapar också fantastiska miljöer där både vårdtagare, medarbetare och ledare utvecklas och riktigt frodas i tillvaron.

Hur vet vi det? Det är vad vi på OMSORGSAKADEMIN har arbetat med de senaste 20+ åren! I samarbete med de internationellt absolut främsta äldreomsorgsföretagen och organisationerna arbetar vi med de frågor, metoder och verktyg som för äldre- och demensomsorgen framåt. Det som skapar livskvalitet för de individer som lade grunden vårt välstånd.

Oavsett din roll eller ditt uppdrag inom äldreomsorgen så är det viktigt att du håller dig á jour med ny information och kunskaper, så att du hjälpa dina seniorer på det allra bästa sätt. Våra utbildningar och tjänster hjälper dig med det!

56 views0 comments

Recent Posts

See All