Äldreomsorgens Lagar

- för en rättssäker vård och omsorg. 

Äldreomsorgens Lagar

- för trygghet i ditt uppdrag inom äldreomsorgen. 

Bättre kunskaper om den reglering som styr äldreomsorgens vardag

Verksamheten inom äldreomsorgen regleras av ett antal lagar och regler som ställer den enskilde behov och omsorg i centrum.   Kursen Äldreomsorgens Lagar är till för dig som är medarbetare eller ledare inom äldreomsorgen, och som vill få bättre kunskaper om de lagar och regler som styr din verksamhet.

 

Genom kursen kommer du att få lära dig mer om de lagar som styr verksamheten inom äldreomsorgen - du kommer att få kunskaper om internationella och nationella mål och riktlinjer, socialtjänstlagen, patientsäkerhetslagen, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, tandvårdslagen samt hälso- och sjukvårdslagen.

 

I kursen går vi också igenom Lex Sarah och Lex Maria. Vi behandlar dessutom förutsättningarna för delegation och betydelsen av tystnadsplikt.  

 

 

Målgrupp

Äldreomsorgens Lagar är till för dig som är verksam inom vård och omsorgen eller arbetar med den äldre befolkningen i andra sektorer. Den är också till för dig som har ett intresse inom området, eller helt enkelt vill förbereda dig för en spännande karriär inom social- eller äldreomsorg. 

SÅ HÄR SÄGER VÅRA STUDENTER

Jättebra utbildning! Jag känner att jag har fått en mycket bättre förståelse för vad som gäller för mitt jobb och för mina boende. Riktigt bra kursledare som beskriver och förklarar allting på ett sätt som man förstår och lätt kan tillämpa. 

— Evelyn Boman, Undersköterska

Kör igång nu!

Äldreomsorgens Lagar erbjuds både som en online utbildning, som genomförs i din egen takt när du vill och vart du vill, och som platsbaserad utbildning på olika orter runt om i landet.

Under utbildningens gång har du kontinuerligt stöd av din kursledare, och naturligtvis tillgång till hela vårt team av experter på OMSORGSAKADEMIN.  

 

Kursen Äldreomsorgens Lagar ingår dessutom i vårt utbud av kurser inom kategorin vidareutbildning för dig som är Certifierad Demensvårdsspecialist CDS®, eller som är verksam inom ett Certifierat Alzheimers och Demensboende CADB®.

Anmälan till onlinekursen kan göras nedan eller på vår kalendersida.

 

Om du har frågor eller funderingar om utbildningen, tveka inte att kontakta oss. 

Utbildning Äldreomsorgens Lagar

 

 

ONLINE-utbildning
Obegränsad tillgång


Belopp: 3990 kr/deltagare inkl. moms

Total kostnad: 3990 kr/deltagare inkl. moms

 

För övriga villkor, vänligen se våra Allmänna Villkor.

OMSORGSAKADEMIN - när livskvalitet är viktigast.

Kontakta oss  i Sverige här

© 2001 - 2021 by Omsorgsakademin  All rights reserved.