Ledare inom Omsorgen

Vi finns här för dig - med omtänksamt stöd, en källa för inspiration och som pålitlig rådgivare.

Ditt potential som ledare
- det börjar med utveckling

"Som chef kommer din expertis och kunskaper i grunden från en överlägsen position. Men när vår roll är att vara utförare av vård, behöver vi finnas där som jämställda medmänniskor. Som ledare inom omsorgen måste du ännu tydligare vara 'ledare' och inte bara 'chef'. Att vårda betyder att vara en partner - du måste leda som du lär och vara ett exempel för dina medarbetare." 

Potential är ett fantastiskt ord, på alla språk. 


Det är hoppfyllt. Det syftar på kraftfulla egenskaper och stora saker. Fullt av möjligheter. Och det finns inom dig. Hur uppnår du ditt potential? Du utvecklas och växer.

 

Faktum är att som ledare inom omsorgen har du både ett stor ansvar och högra krav ställda på dig. Inte sällan har du många underställda medarbetare (ofta fler än vad den genomsnittlige ledaren i offentlig och privat sektor har), du leder dessutom en kraftigt reglerad verksamhet som bedrivs dygnet runt. Och som om det inte vore tillräckligt, din verksamhet är inriktad på vård av människor. 

 

Din dynamiska arbetsplats, där du verkar tillsammans med dina medarbetare i känslointensiva situationer, gör att det krävs lite ytterligare av dig som ledare.  

 

Allt detta, sammantaget, kan naturligtvis göra att det kan känns överväldigande att ta in ytterligare en faktor i ditt liv - din ledarskapsutveckling. Men att utvecklas som individ och ledare, är en nödvändighet för ett hållbart, framgångsrikt ledarskap. Det är nödvändigt för att du ska kunna uppnå ditt fulla potential. Och hjälpa dina medarbetare till detsamma. Det gäller oavsett inom vilken verksamhet du verkar. För många tids- och resurspressade ledare inom omsorgen, är den individuella ledarutveckling dock ännu viktigare.

 

För att kunna maximalisera ditt ledarskap, inspirera dina medarbetare till att bli de bästa de kan bli och samtidigt skapa en balanserad tillvaro för dig som ledare och människa, behöver du hitta och utveckla de sidor och egenskaper hos dig själv som gör att du frodas i ditt ledarskap och liv. 

Vi på OMSORGSAKADEMIN har över 25+ års erfarenhet av ledarskap och utveckling inom omsorgen. Våra experter har hjälpt tusentals ledare i verksamheter som din, att utveckla sitt ledarskap på ett sådant sätt att de, tillsammans med sina medarbetare, har kunnat skapa organisationer - och en tillvaro - där såväl ledare som medarbetare och boenden har blomstrat fullt ut. 

 

Våra tjänster för ledare inkluderar:

Föreläsningar, workshops och strategiska sammankomster för dig och dina ledare.

Gruppcoaching för dig och/eller dina medarbetare.

Ledarskapscoaching, individuellt och/eller med din ledningsgrupp.

Kostnadseffektiva, flexibla och lättillgängliga utbildningar för dig och dina medarbetare.

Information och strategisk rådgivning. 

Juridiskt stöd och rådgivning.för dig i ditt chefsuppdrag, och även som anställd.

Ta nästa steg!

VI HJÄLPER DIG PÅ VÄGEN

OMSORGSAKADEMIN erbjuder ett stort urval av online och ortsbaserad utveckling för dig som är ledare inom omsorgen. Ett urval  är följande:

 • The Leadership Challenge®

 • Chefen Som Gör Skillnad - för ledare inom äldreomsorgen

 • Strategiprogram för Ledningsgrupper inom Omsorgen

 • Demens - teamsamverkan

 • ARBETE. LIV. LEDARE. 

 • Värdebaserat Ledarskap

 • Legacy Ledarskapsprogram®

 • Teamutveckling med ett syfte

 • Mindfulness för Ledare inom Omsorgen

 • Ny som Ledare inom Omsorgen

 • Att Skapa och Leda Fantastiska Seniorboenden Med Vinstperspektiv

 • God Omsorg + Vinst = Förenligt och Etiskt

 • Äldreomsorgens Lagar

 • Stresshantering inom Omsorgen

 • Generation Alzheimer´s 

 • Seniorer och Demens Ur Ett Socialt Perspektiv

 • Tydliggöra Det Långsiktiga Kompetensbehovet Hos Våra Vårdgivare 

Vi vet att din tid och dina resurser för kompetens- och personlig utveckling kan vara begränsade. Eftersom det är mycket viktigt för oss att du verkligen får den utveckling som du känner att du behöver och efterfrågar, rekommenderar vi att du kontaktar oss för en förutsättningslös dialog om hur vi kan matcha dina behov med vårt utbud.

 

Vårt mål är att du ska känna att du har ett gott stöd för att lyckas väl i ditt ledarskap och uppdrag, både under och efter din utbildning hos oss. Vi är till för dig.

OMSORGSAKADEMIN - när livskvalitet är viktigast.

Kontakta oss  i Sverige här

© 2001 - 2021 by Omsorgsakademin  All rights reserved.