Vi är så olika!

- att respektera mångfald bland vårdtagare, medarbetare och familj. 

Vi är så olika! - att respektera mångfald bland vårdtagare, medarbetare och familj

Strength lies in differences, not in similarities. ~ Stephen R. Covey

 

 

Det finns många olika saker som bidrar till en individs identitet, inklusive ras, etnicitet, kön, ålder, utseende, religion, könsidentitet, sexuell orientering, utbildning och politiska åsikter. Dessa saker, och mycket mer, är det som gör oss unika.


Så hur kan vi lära oss att omfamna dessa olikheter och fira dem? Eller för att uttrycka det på ett annat sätt - hur kan vi utforska och välkomna mångfald?OMSORGSAKADEMINs utbildning Respektera Mångfald: Vårdtagare, Medarbetare och Familj kommer att hjälpa dig och dina kollegor med att utveckla era kunskaper och förståelse för mångfald, och samtidigt utrusta er med de verktyg som behövs för att skapa en mer inkluderande och öppen miljö som är välkomnande för alla.

I utbildningen kommer ni bl.a. att få lära er mer om attityder, förmågor och kunskap som stödjer mångfald; omedvetna fördomar; etniska och etno-relaterade tankesätt; beståndsdelar i att skapa en inkluderande miljö.

Syftet med den har utbildningen är att du och dina kollegor ska bekanta er med de nyckelkoncept som är relaterade till respekt för mångfald och sätt att minska fördomar och diskriminering. Terminologin relaterad till mångfald och diskriminering kommer också att gås igenom. Utbildningen engagerar hela arbetsgruppen till att identifiera och utmana sina egna och varandras fördomar, för att samtidigt ge vägar att minska fördomar och diskriminering på arbetsplatsen.
 

Efter utbildningen kommer du och dina kollegor att kunna:
 

  • Förklara mångfaldskonceptet

  • Definiera fördomar, stereotyper och diskriminering

  • Förklara de olika sätt på vilka människor är olika

  • Identifiera och utmana era egna fördomar

  • Känna igen och veta konsekvenserna av fördomar

  • Förebygga, minska och hantera fördomar och diskriminering inom er vård- och omsorgsmiljö

 

 

Målgrupp

Respektera Mångfald: Vårdtagare, Medarbetare och Familj är till för dig som är verksam inom vård och omsorgen eller arbetar med vår befolkning i andra sektorer. Den är också till för dig som har ett intresse inom området, eller helt enkelt vill förbereda dig för en spännande karriär inom social- eller äldreomsorg.

Utbildningen genomförs som uppdragsutbildning för arbets- eller andra grupper. Kontakta teamet på OMSORGSAKADEMIN för mer information!

SÅ HÄR SÄGER VÅRA STUDENTER

Fantastiskt bra utbildning och work shop! Inga pekpinnar utan bara fakta och dialoger på ett självdistanserat och humoristiskt sätt! Märktes att Ulrika och David har massor av erfarenhet med att jobba med mångkulturella arbetsgrupper och äldre. Underbart! Alla i chefsgruppen fick sig en ordentlig tankeställare och vi lärde oss väldigt, väldigt mycket om oss själva och om oss som människor. 

— Melanie Fredricks, Omsorgschef

OMSORGSAKADEMIN - när livskvalitet är viktigast.

Kontakta oss  i Sverige här

© 2001 - 2021 by Omsorgsakademin  All rights reserved.